Оріль. 146 км. Щука.

category
Спиннинговая ловля

17

Александр Ракшеев

   Оріль. 146 км. Щука. 11.09.2022.

Всім привіт!

Довго я не міг наважитися поїхати на річку Оріль половити щуку. Із-за війни обстановка кругом не зрозуміла. І щоб не попасти в неприємності, я переважно рибалив літом у себе біля дому. Найчастіше в Бессарабівці. Але коли завітали перші похолодання, руки самі потяглися до спінінгу, та до коробок з воблерами. Пора ловити хижака!

Одного разу їхав на велосипеді мимо залізничної станції, де зустрів знайомого рибалку, який зійшов з електрички. Рогворолилися. Він рибалив на станції 146 км, на річці Оріль. Повідомив мені, що рибалити там можно і безпечно. Він ловив там на поплавочні вудки. З усмішкою показав мені величезного лина, грам так 800. Привітавши його з таким уловом, я з радістю в душі став готувати риболовні плани на вихідний.

У неділю свято і я вирішив поїхати на 146 км, розвідати, яке там становище, і при можливості половити щуку спінінгом. Рано вранці я був на вокзалі в повній бойовій готовності. Спінінгів взяв два, під щуку та на всяк випадок під окуня. Планував ще й зайти на канал, подовитися, а що там. Зі мною їхали ще рибалки-друзі з лодками на Оріль. Я подумав, а може і мені потрібно було з лодкою їхати. Та все ж вирішив поїхати в розвідку.

І ось ми уже на місті. Електричка поїхала в сторону Лозової, а ми через луки до річки. На підході до річки я уже вирішив яка приманка першою полетить у воду. Це ратлін TN-70. Я його часто тут використовую. І на третьому закиді, на потяжці, удар. Щука гарна. І сход. Навіть висварився з цього приводу... і пішов далі по руслу річки.

Міняю воблер на EBISU от USAMI 130 SP і по центру русла річки -удар. І гарна щука в руках!  smiley

На Орелі було дуже багато рибалок, як спінінгістів, так фідеристів. Бачив, як один вправний рибалка піймав ляща на 1.5 кг на фідер. У других не погано ловилася густера та плітка.

Ходити по березі річки до обід я трохи втомився. Вирішив перекусити. А потім вирушив до каналу. На каналі вода зеленувата і мені це не дужк сподобалось, отож повернувся до річки. І вже далі, до самої  електрички ловив окуня біля труби.

Ось так у мене і вийшло відкриття осіннього спінінгового сезону. Хочеться продовження. І зустрічі з Орілью...

Усім мирного неба і гарних рибалок!

1 комментарий

avatar

Олександре, вітаю з чудовою рібалкою! yes​​​​​​​  


Поблагодарили: Aleks (13.09.2022) .
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.